t-paint structuurleemverf infopaginaLeem Schilderen - Verwerkingsinstructies T-paint - Tierrafino Leem Structuurverf

Structuurverf Tpaint is leemverf en structuur in één die wordt aangebracht zoals leem schilderwerk met een kwast of met een roller.

Eigenschappen:

Structuurverf: Het schilderen van Tierrafino Tpaint structuurverf van leem kan worden benaderd als de verwerking van een groffe structuurverf met de kwast of met de roller.

Structuurverf Tpaint leent zich niet voor het dichten, opvullen van gaten.

Op gelijkmatige ondergronden kan in één keer een dekkend resultaat verkregen worden. Hier vindt u in PDF-formaat het Technisch Merkblad van Tierrafino Tpaint inclusief een overzicht van het dek- en hechtvermogen van Tpaint en de eventuele benodigde voorbehandeling van verschillende ondergronden.

Gereedschap:

Mengemmers, menger, kwasten, zachte vachtroller, fijne spons, afplaktape, zachte borstel/kwast.

Ondergrond:

De ondergrond voor deze leem structuurverf moet droog, zuiver, stevig, stof- en vetvrij zijn. Indien nodig ondergrond reinigen met een vetoplosser. Eventueel kan een ruwe ondergrond worden genomen.

Mengen:

Voeg al roerend 12,5 kg Tpaint aan 6,5 liter schoon water toe. Roer tot er een homogene verf is ontstaan.

Voeg naar wens weinig water toe.

Voorbehandeling object:

Zeer gladde ondergronden moeten worden opgeruwd met schuurpapier of een staalborstel en/of worden voorbehandeld met Tierrrafino contact fine. Klik hier voor het Technisch Merkblad van Tierrafino contact fine .

Aanbrengen met kwast:

Schilder met de kwast wat Tierrafino Tpaint structuurverf aan op de muur. Verdeel het zand naar wens met de kwast.

Eventuele ophopingen van zand kunnen met een hardere, kortere kwast beter verdeeld worden.

Wanneer de ondergrond doorschijnt kan met een zachte kwast het aarde-pigment dusdanig verdeeld worden dat Tpaint structuurverf goed dekt, zonder dat de structuur van het zand veel beïnvloed wordt.

Aanbrengen met roller:

Schilder Tierrafino Tpaint structuurverf aan op de wand of plafond met een zachte vachtroller. Door het herhaaldelijk over de verf heen rollen wordt het materiaal beter verdeeld waardoor de structuur als geheel wat meer egaal wordt.

Droging:

Laat Tierrafino Tpaint opdrogen. De dekkracht van Tpaint is pas te zien na droging. Mochten er plekken zichtbaar zijn geworden na droging waar Tpaint niet heeft gedekt, breng dan een weinig materiaal op de kale plek aan en verdeel deze zoals de direkte omgeving ervan is.

Afwerking:

Wanneer Tierrafino Tpaint structuurverf is opgedroogd kan deze het beste worden afgewerkt.

Veeg voorzichtig met een vochtige spons (niet nat) over de Tpaint heen. U verwijdert nu fijne aarde van het zand, de kleur van het zand moet nu zichtbaar worden. Het gebruik van een fijne spons verdient de voorkeur over een groffe. Wanneer na één keer niet het gewenste effect is behaald, kan het afnemen met de spons worden herhaald. Bij deze behandeling zal er weinig zand van het oppervlak los komen.

Als het object nog niet volledig opgedroogd is wordt Tpaint geborsteld met een zachte stoffer om de vonkeling van het zand nog beter toonbaar te maken. Een paardeharen stoffer of een brede, langharige zachte verfkwast lenen zich hier uitstekend voor.

Drogingstijd:

Tierrafino Tpaint is, afhankelijk van ondergrond en omstandigheden, na 1 - 12 uur droog.

Tierrafino Tpaint is na twee weken uitgehard.

Onderhoud:

Tierrrafino Tpaint is enigzins poreus waardoor het vuil op kan nemen. U kunt Tpaint met een vochtige spons afnemen. Wanneer er een blijvende vlek is ontstaan raden wij aan de vlek te verwijderen en een eventuele reparatie te maken met weinig nieuwe Tpaint.

m²/emmer 12,5 kg:

Één emmer 12,5 kg Tierrafino Tpaint bedekt ongeveer 18 m², wanneer de ondergrond gelijkmatig is in kleur.

Structuurverf is leemverf waaraan zandkorrels zijn toegevoegd.
Door het aanbrengen van de structuurverf creëert men een bepaald effect, een structuur, op het oppervlak.
De verf kan aangebracht worden met een roller of een kwast.
Men kan structuurverf verkrijgen met een een grove zandkorrel.
Het resultaat is een ruw oppervlak dat naast het effect van de korrels ook verhullend werkt voor eventuele onvolkomendheden van de ondergrond.
Men moet er dan wel rekening mee houden dat de oppervlakte als gevolg van de structuur veel groter is geworden en dat men daarom aanzienlijk meer verf nodig heeft dan wat men normaal inschat voor het aantal vierkante meters.

Lees werkblad bij T-paint:


 

De informatie in deze productomschrijving is met de grootste zorg samengesteld. EcoGoTierrafino aanvaardt echter geen enkele verantwoordelijkheid voor directe of indirecte schade die zou kunnen optreden bij het gebruik van de geboden informatie. Bij elke nieuwe uitgave van de produktinformatie vervalt de geldigheid van de vorige uitgave.

© 2016 - 2024 EcoGo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Vanwege vakantie periode zullen er vertragingen zijn in de levering tot 29 juli, daarna draaien we weer op volle kracht!